Iskolánk már több mint 10 éve hagyományosan képez a média szakterületén belül szöveg és képszerkesztő technikust. Diákjaink már ezen a szakon is próbálkoztak a multimédia adta lehetőségék kihasználásával hiszen az iskola kamerájával különböző eseményeket filmezhettek.

Felismerve a számítógépes média adta lehetőségeket iskolánk úgy döntött, hogy a 2020 – as tanévtől kezdve egy új szakot jelenít meg a képzési palettáján éspedig a Multimedia technikus képzést. Míg az eddigi szakon inkább a nyomtatott médiával foglalkoztak diákjaink, a multimédia technikusi szakon már a több csatornán megjelenő információs tartalommal dolgoznak. Ezek az információs csatornák lehetnek szöveg, hang, kép, animáció vagy akár video is.

A négy év alatt diákjaink megismerkednek a hangtechnikával, a videotechnikával és olyan eszközökkel melyek segítségével előállíthatóak a multimédiás tartalmak. Nem utolsó sorban megemlítendő, hogy szövegszerkesztést is tanulnak hiszen a különböző médiás tartalmakban, különböző módon megszer-kesztett szövegekkel találkozhatnak. Tanulmányaik során diákjaink számítógépet kezelnek, megismerkednek különböző számítógépes programokkal melyek segítségével feldolgozhatják a nyers információkat, attól függetlenül, hogy hang, szöveg, kép vagy videó formátumban találhatóak.

A négy év alatt a hangsúly a gyakorlati oktatáson van hiszen az iskolánknak saját audio keverője és profeszionális kamerája van, melyek segítségével ki lehet próbálni a hangtechnikus szakma rejtelmeit vagy egy operatőr által használt kameramozgásokat is. A jól felszerelt média teremben a diákok lehetőséget kapnak a hang és a video anyagok vágására így elkészítve a saját multimédiás termékeiket.

A „médiás” évek alatt iskolánk jó kapcsolatot alakított ki a kolozsvári TVR studióval, a helyi médiával hiszen minden tanév során gyakorlat ideje alatt meglátogatjuk partnereinket.